Latest
news.

15 December 2021 | Aalter (België), Amsterdam (Nederland) 

Ziggzagg investeert in de complete end-to-end workflow automation technologie van AM-Flow voor haar Smart AM Factory.

Ziggzagg, de Belgische 3D-print serviceprovider en pionier in het gebruik van HP Multi Jet Fusion technologie, investeert in AM-Flow’s brede aanbod van additive manufacturing workflow automation oplossingen voor de inrichting van haar digitale fabriek in Aalter. Gestart wordt met de AM-VISION en de AM-SORT. Daarnaast gaan beide partijen in partnership de automatisering van de volgende processtappen aanpakken, zoals tracking & tracing, bin-picking en verpakken.

Ziggzagg invest in AM-Flow end-to-end workflow automation for AMOp de foto: Stefan Rink (AM-Flow), Stijn Paridaens & Michaël Vandezande (Ziggzagg)

Van prototyping naar massaproductie
Met de opkomst van nieuwe en snellere 3D-print technologieën is het produceren van middelgrote tot zelfs grote series van meer dan 200.000 producten via Additive Manufacturing voor industriële toepassingen nu al werkelijkheid. Omdat het ontwerp, orderproces en het 3D-printen volledig digitaal verloopt, is het noodzakelijk om ook het schoonmaken, nabehandelen, identificeren, sorteren, transporteren, verpakken en labelen, volledig te automatiseren met zo min mogelijk manuele handelingen. Door te investeren in AM-Flow’s robotica technologie en AI software, zet Ziggzagg een belangrijke stap richting een volledig geautomatiseerde Industry 4.0 Smart AM Factory.

“Met onze vloot van HP MJF 3D-printers komen we dicht in de buurt van de productiesnelheden en kosten van spuitgieten. Door de implementatie van AM-Flow’s workflow automation technologie zijn wij in staat een volledig digitale productie te realiseren tegen lagere kosten.” Aldus Stijn Paridaens, CEO Ziggzagg.

Part traceability als essentieel element van een gecontroleerde workflow
Met de samenwerking focussen AM-Flow en Ziggzagg zich op het automatisch routeren en volgen van alle 3D-geprinte producten door de hele  productie. Van batch naar one-piece-flow en vice versa. Hierdoor bewaart Ziggzagg het overzicht in de veelheid aan klantorders, wordt de kans op fouten geminimaliseerd en een extreem korte levertijd gerealiseerd.

Stefan Rink (CEO AM-FLOW) “ Ziggzagg toont aan dat Additive Manufacturing een serieus alternatief biedt voor traditionele massa productiemethodes. Om deze productie verder op te kunnen schalen tegen lagere kosten, moet de gehele digitale workflow optimaal ingericht zijn en repetitieve, handmatige processen tot een minimum beperkt worden. Met onze AM-Flow technologie zijn wij in staat deze end-to-end industrialisatie te bieden.”

Over Ziggzagg
Ziggzagg is opgericht in 2010 en is een toonaangevende speler in de wereld van Additive Manufacturing. Zij bieden aanvullende productiecapaciteit, productontwerpoptimalisatie en flexibiliteit binnen korte levertijden wat resulteert in een concurrentieel voordeel voor hun klanten.

Ziggzagg richt zich op MJF-geprinte onderdelen van industriële kwaliteit: van het prototypen van serieproductie tot het leveren van reserveonderdelen. Met een van de vooraanstaande en grootste HP MJF machineparken van Europa zijn ze waardevol voor klanten met AM-marktkennis en een duidelijke visie op de toekomstige uitdagingen in de traditionele supply-chain.

Ziggzagg is aanwezig in verschillende markten, waaronder de medische, automotive, design & industriële volume productie. Consultancy (DfAM) en digital spare-parts management zijn enkele van de verschillende diensten die ze aanbieden.

Via hun ISO9001 & ISO13485 certificatie garanderen ze hun klanten de kwaliteit die zij nodig hebben.  www.ziggzagg.be