POD

CAST.

3 September 2021

Podcast Quick Response Manufacturing 4.0 bij AM-Flow met Dennis Lieffering

De interesse van marketingmanager Dennis Lieffering voor technologie komt voort uit zijn passie voor design en zijn beroep als goudsmid. Van goudsmeden naar 3D-printen is niet zo’n gekke stap. Ook hier zijn technologie en design belangrijke factoren. In deze podcast vertelt hij wat hij doet bij AM-Flow op Brainport Industries Campus in Eindhoven en hoe de productieprocessen verbeterd moesten worden om aan de vraag te kunnen voldoen.

“Automatisering van productie gaat ons allemaal aan. Niet voor een specifieke doelgroep of bedrijf. Op die manier kunnen we de echte belofte van Additive Manufacturing waarmaken zodat we lokaal, efficiënter, sneller, ‘on demand’ en met een grote vormvrijheid kunnen produceren en dat tegen lagere kosten”

Luister naar het boeiende gesprek met Dennis, opgenomen door Ronald Scheer van Fontys Hogeschool Eindhoven (originele link)

Over QRM4.0
Klanten verwachten snelle levertijden en volledig op maat gemaakte producten. Dit dwingt MKB-bedrijven om hun productieprocessen te vernieuwen. Het verkorten van doorlooptijden vereist mensgerichte procesinnovatie (“Quick Response Manufacturing”) en innovatieve digitale technologieën (Industry 4.0). Het QRM4.0-project, wordt uitgevoerd in het kader van Interreg V-A Euregio MaasRijn, met 1,68 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Lees hier meer