25 Mei 2021

Oceanz en AM-Flow zetten volgende stap intensieve samenwerking

Oceanz 3D Printing en AM Flow kondigden in maart 2020 al een intensieve samenwerking aan. Daarmee gaven beide partijen het startsein om volledig geautomatiseerde Additive Manufacturing productielijnen te ontwikkelen. Inmiddels is de volgende stap gezet in end-to-end automatisering binnen het 3D-printproces van Oceanz. Eind mei werd de in gebruik name van de AM SORT feestelijk gevierd met champagne en taart.

Oceanz en AM-FLOW zetten volgende stap intensieve samenwerkingOp de foto vlnr Stefan Rink (AM-Flow), Erik van der Garde , Johan Rigter en Dennis van Deest (Oceanz 3D Printing)

Binnen de muren van Oceanz staan inmiddels twee geïntegreerde modules opgesteld die volledig meedraaien in de productie. De AM-VISION zorgt voor de snelle geautomatiseerde identificatie modellen die Oceanz per dag produceert. De bijbehorende AM-SORT, ontwikkeld om met de gepatenteerde flippers snel en met zorg onderdelen te sorteren zorgt dat geïdentificeerde modellen naar de volgende processtap worden geleid.

Met deze modules bespaart Oceanz op kosten en tijd. Maar de belangrijkste toegevoegde waarde is dat Oceanz nu in staat is om elk individueel model te volgen in hun productieproces (Track & Trace). Dit is niet alleen praktisch en efficiënt; het vormt het fundament van een 100% beheersing van het 3D printproces wat van belang is voor diverse klanten van Oceanz, van industrie tot medische sector.

Vervolgstappen
Beide bedrijven werken nu verder aan de opbouw van warehouse automatisering als onderdeel van het Track & Trace systeem en geautomatiseerde kwaliteitscontrole voor 3D-geprinte objecten.

Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D Printing: “Deze samenwerking bevestigt onze voeten op de grond-mentaliteit en de prettige samenwerking met AM-Flow als 3D workflow automatiseringsspecialist voor een goede gezamenlijke visie op de markt. Deze toepassing is nodig om een volgende stap te zetten en past perfect in de vraag van overmorgen en dus bij Oceanz”.

Erik van der Garde and Stefan Rink celebrating the next in Post Process Workflow AutomationStefan Rink (AM-Flow) & Erik van der Garde (Oceanz)

Stefan Rink, CEO AM-Flow: “Gezond verstand en hands-on aanpak heeft gezorgd dat we zo snel stappen hebben kunnen zetten. We kijken uit naar een lange verdere samenwerking om Oceanz nog sterker te maken”.